Tot ce trebuie sa stii despre inhalosedare

In primul rand ceea ce trebuie mentionat despre inhalosedare este faptul ca se foloseste substanta numita protoxid de azot ce are ca rol principal inducerea unei stari de relaxare a corpului, scazand in acelasi timp anxietatea pe care fiecare dintre noi o poate avea in momentul unei interventii stomatologice. Protoxidul de azot este un gaz al carui efect calmant se manifesta in momentul in care substanta ia contact cu oxigenul.

Desi aceasta practica numita inhalosedare a inceput sa fie tot mai populara in randul cabinetelor stomatologice din tara noastra, va spunem din experienta ca mai exista inca destui oameni sceptici cu privire la aceasta tehnica, multi dintre ei numarandu-se chiar printre pacientii cabinetului nostru. Din fericire, toti cei ce au dubii in aceasta privinta inteleg rapid ca tehnica nu le aduce nicio suferinta, ba chiar ii scapa de una. Daca n-ai apucat insa sa ajungi la noi si sa-ti explicam ce si cum, iti prezentam aici 3 avantaje ale inhalosedarii.

  1. Este nevoie de doar cateva minute pentru ca efectele sa dispara in totalitate din organism. Odata ce administrarea cu protoxid de azot a fost stopata, corpul uman are nevoie de foarte putin timp pentru a reveni la normal. E drept ca vei ramane insa cu un singur efect: o senzatie de prospetime pe tot parcursul zilei.
  2. Un alt avantaj al acestei operatiuni este faptul ca medicul stomatolog poate controla inhalosedarea in proportie de 100%, astfel ca nivelul de protoxid de azot inhalat de pacient poate varia in functie de nevoi, pana la atingerea unei senzatii de relaxare deplina.
  3. Opusul primului avantaj prezentat in aceasta lista, si-anume timpul foarte scurt de recuperare dupa inhalosedare, este efectul foarte rapid. La incetarea administrarii efectul dispare in cateva minute. La inceperea administrarii efectul apare la fel de repede precum dispare.

Un alt lucru ce le trezeste dubii celor sceptici cu privire la tehnica numita inhalosedare este „cat de sigur este acest procedeu?” Raspunsul este destul de scurt: foarte sigur! Argumentand putin, protoxidul de azot este cel mai sigur gaz pe care un medic stomatolog il poate administra unui pacient in momentul unei interventii stomatologice. Protoxidul de azot nu este toxic si ii permite pacientului sa ramana constient si receptiv pe tot parcursul administrarii. Acest gaz dispare foarte rapid din organismul uman fara a avea nevoie de alt stimul imediat ce administrarea a fost oprita.

Comparand cu anestezia obisnuita, pacientii nu vor avea senzatii de amorteala a maxilarului, dificultati de vorbire sau furnicaturi in urmatoarele 3-4 ore, efectul disparand cat ai clipi!

135 de gânduri despre „Tot ce trebuie sa stii despre inhalosedare

  1. Articolul este foarte interesant, foarte util şi foarte convingător pentru pacieţii cabinetelor stomatologice, mai ales pentru cei care au teamă de medicul stomatolog. Pacientul află despre o metodă nouă, superioară de anestezie dentară, fără efectele secundare ale metodelor cunosute de pacient până acum.

    Apreciază

  2. Articolul este foarte interesant, foarte util şi foarte convingător pentru pacieţii cabinetelor stomatologice, mai ales pentru cei care au teamă de medicul stomatolog. Pacientul află despre o metodă nouă, superioară de anestezie dentară, fără efectele secundare ale metodelor cunosute de pacient până acum.

    Apreciază

  3. Articolul este foarte interesant, foarte util şi foarte convingător pentru pacieţii cabinetelor stomatologice, mai ales pentru cei care au teamă de medicul stomatolog. Pacientul află despre o metodă nouă, superioară de anestezie dentară, fără efectele secundare ale metodelor cunosute de pacient până acum.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s